söndag 24 juli 2011

Plötsligt, när man minst anar så händer det!

Plötsligt var det dags! Jag trodde aldrig att dagen för förlossningen skulle komma. Som vi väntade och längtade!
Kl 05.45 den 19/7 vaknade jag med värkar med fem minuters mellanrum, äntligen! Vi ringde mina föräldrar och mamma kom till barnen. Det var bara att plocka ihop det sista vi skulle ha med oss och åka till förlossningen.
Vi blev inskrivna kl 08.30 och 12.54 såg vår lilla guldklimp dagens ljus för första gången. En helt ljuvlig liten gosse med mörkt hår och sin pappas drag över mun och haka.


En riktig liten goding på 3235g och 49 cm vilket inte är så stort som jag trodde och var rädd för med tanke på att han föddes i v. 41+6. Han är värd all väntan och längtan i världen.



Alldeles strax är han 5 dagar gammal och vi bara myser, han är alldeles underbar och man kan knappt ta ögonen ifrån honom :)

Tänk att han verkligen är här vår lilla son! (ler)



lördag 16 juli 2011

Vad vore livet utan vänner?!


Igår vad vi på Öland och träffade alla våra "taikonvänner" som är där och campar. Vi brukar vara fyra familjer som umgås i vått och torrt och alla har husvagn. När vi träffas alla vuxna och barn kan det säkert verka väldigt högljutt och rörigt för de som kommer utifrån, men vi är så vana och skulle inte vilja ha det på något annat sätt. Barnen är i olika åldrar och har jätteroligt tillsammans om vi så är hemma eller borta.
Det var så skönt att få träffa dem igen, om det så bara har gått en vecka sen sist. Att bara få sitta ner och äta, prata och skratta tillsammans är guld värt, speciellt nu i väntans tider. En väntan som aldrig verkar ta slut!

Idag skiner soolen! :))

fredag 15 juli 2011

Min nya kompis är Canon! ;)


Att jag inte har bloggat på några dagar betyder dessvärre inte att det har blivit bäbis i familjen, det är lika lugnt som innan och min magkänsla säger mig att lilla knytet inte tänker komma ut på frivillig väg. Han har det tydligen alldels för gott här inne i magen. Lite av mina smått panikkänslor har förbytts i sprudlande förväntanskänslor. Det är ju faktiskt inte så många dagar kvar nu. På tisdag ska jag till barnmorskan och på onsdag blir det besök på BB för kontroll och kanske, kanske igångsättning, vad vet jag. :)
Det som känns mest jobbigt är att alla våra vänner är på Öland och campar, vilket vi också hade varit om bäbis hade kommit någorlunda kring sitt datum, alltså är vår familj ensam hemma och försöker att sysselsätta oss så gott det går. I eftermiddag kanske vi dock tar oss en tripp och hälsar på dem, det är ju egentligen inte längre därifrån till BB än här hemifrån.

Igår regnade det på oss heeela långa dagen så till slut lämnade vi barnen hos mina föräldrar och åkte och köpte oss en ny kamera. En Canon EOS 1100D systemkamera som jag hoppas att jag ska bli nöjd med. Jag älskar att fota och har en digitalkamera sen innan, men bilderna i bloggen har för det mesta blivit tagna med min Iphone därför att det är smidigt och den är alltid med, bilderna blir ju dock därefter. Jag får börja bära väska mer ofta och snart har man ju en vagn med sig vart man än går :)

 

tisdag 12 juli 2011

Bäbis lyser ännu med sin frånvaro!

Japp här putar magen och bäbis lyser därmed med sin frånvaro! Knappt inte en enda sammandragning, nada! Just nu känns det som om bebben aldrig kommer komma ut på egen hand, men för att inte tappa modet och bli helt less på väntandet åkte vi in till Kalmar idag för att titta på monstertruckuppvisning, till barnens stora glädje.



Barnen passade också på att doppa sig i ett vågigt Kalmarsund, medan föräldrarna satt påklädda på stranden och småfrös.

Nu inväntar vi godsaker från grillen, där min kära sambo står och kockar, och kanske blir det en och annan söt bubbe till efterrätt.






Vi håller tummarna för att bäbis tänker visa sig imorgon!

söndag 10 juli 2011

Ölandstripp!

Idag bestämde vi oss för att ta en liten tripp till Öland. Här hemma kan vi ju inte gå och vänta på att det ska dimpa ner en bäbis och låta sommaren gå förlorad. Öland ligger i alla fall åt rätt håll och inte så långt ifrån BB. Väskan fick faktiskt stanna hemma!
Först åkte vi till Gårdby kafé och lanthandel  för lite fika och insupande av den underbara atmosfären i det stora huset, det lilla fikahuset, de små affärerna och trädgården.
Här kommer en liten bildkavalkad:












Sedan åkte vi vidare på små krokiga Ölandsvägar till Borgholm för att äta mat på restaurang Dockside precis i hamnen. Mätta och belåtna badade barnen och jag slog mig ner i en brassestol med fötterna i det svalkande vattnet till ljudet av After beachen på Strand hotel. En mycket trevlig, om än varm dag tillsammans med familjen.
Hoppas att Ölandsluften gör så att bäbis kommer snarast! :)


lördag 9 juli 2011

Att boa!

Under alla mina tre graviditeter har jag pysslat och sytt olika saker till bäbisen. Man bygger bo! Denna gång har jag virkat ett par jättesöta converseskor och en liten filt till vagnen.






Eftersom det inte kom någon bäbis igår som jag hade gissat, trots att det var igång tidigt på morgonen, kunde
jag sy färdigt vimplarna som jag börjat med.


De blev riktigt fina om jag får säga det själv! :)


Barnen har hjälpt till att bädda bäbisens säng så nu är vi riktigt redo!


Imorgon den 10/7 är det D-day om man ska gå efter det andra ultraljudet och det gör man väl, det måste vara lättare att mäta en bäbis som är lite större. Å andra sidan kommer guldklimpen när den är färdig, men visst längtar man. Nu är det i alla fall semester och hela familjen kan hitta på saker tillsammans. En sväng ska man väl våga åka, BB-väskan får väl hänga på! ;) 

torsdag 7 juli 2011

Grillbuffé med girlsen!

Igår var det en av tjejerna som jag umgås med som kläckte det briljanta idén att några av oss tjejer skulle gå och äta grillbuffé i kväll. Iväg bar det och vi har haft det såå mysigt, dessutom hade vi turen att det var liveunderhållning av en kille som spelade gitarr och munspel och sjöng låtar av bl.a Taube och Lennon. Cafét ligger precis vid havet och denna sommarkväll var ju solig och ljummen och maten var helt superb. Grillat kött med goda såser och andra tillbehör är ju aldrig fel, nu är jag proppmätt och hoppas på att detta intag av kött kan få fart på förlossningen för nu har jag laddat rejält! :)




 















...och blir det ingen bäbis i morgon tänker jag fortsätta med mina vimplar som jag började med i går kväll för än finns det tid för pyssel! ;)



Natti, natti!

tisdag 5 juli 2011

D-day!


I dag är det ju D-day för bäbis om man ska tro på det första ultraljudet. Enligt sista mens är det den 8/7 och på det sista ul visade det mer åt den 10/7, men barnmorskan ändrade aldrig datumet. Jag har hela tiden trott att bäbis kommer den 8/7, så till helgen väntar jag bäbis :)  men innan dess går också bra så klart! ;)
I natt har jag legat vaken med onda sammandragningar mellan 01.30 och 05, men sen stannade det av. Jag hoppas att de gör nytta! Barnen börjar undra när bäbis tänker komma ut, det har varit en lång väntan för dem.

Födelsedagsfirande

Igår firade jag födelsedag :)
Lilltjejan kom in på morgonen och upplyste mig om att jag inte fick vakna än för hon och hennes storebror skulle göra en sak först. Jag fick snällt ligga kvar i sängen och vänta. Efter en stund blev jag uppvaktad med skönsång och fina teckningar, de är bara för ljuvliga :)
Efter frukost blev det bak i långa banor, det passade utmärkt för hos oss var det gråmulet hela dagen, vilket är ovanligt på min dag jag brukar alltid ha sol. Vi bakade tårta, kärleksmums och muffins, eller rättare sagt jag bakade och barnen åt mest smet ;)
På kvällen åkte vi till ett rökeri alldeles invid havet med mina föräldrar och svärfar, där jag blev bjuden på mat och under tiden vi satt där och njöt kom solen fram, det blev blå himmel och alldeles stilla.
















 











Efter den goda maten åkte vi hem till oss och klämde i oss lite jordgubbstårta, ett måste på min födelsedag och så fick jag öppna paket :)




söndag 3 juli 2011

Utflykt (tips) :)

Efter ett par härliga dagar på stranden i veckan, vilket resulterade i att jag fick en snygg, klassisk gravidbränna, jag kan säga att det sved en del på vissa högre kroppspartier, så är det istället regntunga skyar över kusten idag. Jag tänkte bjuda er på bilder från en liten utflykt jag och barnen gjorde i torsdags till en riktig liten pärla, inte så långt hemifrån, man bara måste besöka om man har vägarna förbi så här i sommartid.

Uflyktsmålet ligger i Pataholm, längs kusten mellan Kalmar och Oskarshamn i Småland (se kartan) och kallas för Pataholms köping. Pataholm är ett välbevarat kustsamhälle, där bebyggelsen idag är densamma som på 1800-talet. Under 1800-talet var Pataholm en viktig handelsplats åt Kalmars borgare. Pataholm uppstod som en handelsplats redan under 1600-talet och under 1700-talet var Pataholm den största köpingen längs Smålandskusten, och man sjösatte här många fartyg, 




Mysig köping med gamla hus och kullerstensgator.


Går man genom köpingen kommer man ner till havet med många små bryggor och båtar. Vyn utöver Kalmarsund är tjusig!

 
Cafét med hembakat och glass. Är det fint väder kan man sitta i trädgården och fika, annars finns det bord
inomhus.



Uteservering i den stora trädgården full med gamla klättervänliga fruktträd.




En liten pärla väl värt ett besök :)