tisdag 31 januari 2012

Brrrrrrr!


Brrrrrrrrr!

Kallt idag, 10 minusgrader på morgonen!

Nu ska lilleman och jag bege oss på sångstund, han äääälskar när vi sjunger, spelar och dansar med de andra barnen.


Tisdagskramar

fredag 27 januari 2012

Freeedag!

Skönt med fredag!

Idag ska vi smaska på varm smörgåstårta och bara mysa i soffan.




Visst är det härligt att plocka med sig lite fina blommor och vårlökar med sig hem från affären att förgylla hemmet med. Denna söta Saint Paula fick följa med hem igår.

Skönaste helgen önskar jag er...undrar vad den kommer att bjuda på?

torsdag 26 januari 2012

Jag och min Leoh!

Idag har Leoh och jag varit på mammaträff på bvc och träffat alla bebiskompisar, som snart inte kan kallas bebisar längre.
Leoh är minst i gruppen och sitter mest still när de andra kryper och hasar runt.
Min lilla skatt har suttit länge nu, sen han var 5 månader ungefär, men ligga på magen och öva på att krypa är verkligen ingen hit. Leoh vill sitta upp och han älskar att springa runt i sin gåstol, hej vad det går och så når man massor av spännande saker...det är inte lika poppis hos de vuxna i familjen!

Idag är jag superdupertrött, 6 månader med vakna nätter börjar ta ut sin rätt. Nu längtar jag till helgen då min kära sambo alltid tar hand om barnen och låter mig sova några timmar extra. Det finns inget skönare än när de avlägsnar sig från sovrummet och jag kan vända mig om och gosa in mig i täcket och somna om :)

I morgon är Millah i alla fall ledig från förskolan så vi behöver inte stressa iväg på morgonen utan kan gå och mysa i pyjamasen hela förmiddagen om vi vill...men om jag gissar rätt blir det inget pyjamasmys utan snömys istället! ;)

Nu ska jag gå och gosa ner mig i soffan och förhoppningsvis gå och lägga mig i skaplig tid.

Kram!

onsdag 25 januari 2012

Sovrumsinspiration

Snaaart börjar det roliga...att inreda vår nya tillbyggnad av huset, eller ja det är ganska mycket kvar men... Tankar och drömmar fyller mina lediga stunder och såklart letar jag inspiration i bilder i tidningar och på nätet, även att jag redan har en rätt så klar bild av hur jag vill att det ska bli: vitt, ljust, harmoniskt!

Vi har redan varit och köpt vårt golv; ett massivt, obehandlat furugolv som vi ska vitlasera. Hur vitt det blir hänger lite på hur ihärdig jag är i kommande förhandling med min sambo. Vi har nämligen inte direkt samma smak, han drar mer åt det moderna och jag mot det gamla, nött och slitna med patina, charm och själ. Ibland är detta svårt att kombinera ;) Det bästa är att vi också ska byta ut det fula bruna laminatgolvet i vardagsrummet och hallen som låg i huset när vi köpte det...äntligen ska det ut! I sovrummet, köket och matplatsen har vi redan massiva plankgolv.
                Foto: Babesco                     Foto: Femina dk

På väggen bakom huvudgaveln ska vi ha liggande råspont som vi har nu i både hall och sovrum. Jag fullkomligt älskar liggande råspont och skulle gärna ha det på fler ställen i huset. Det inger sådant lugn och harmoni. På resten av väggarna ska vi sätta glasfiberväv, det är både lätt att måla om och att torka av.

   Foto: Sköna hem            Foto: Hemmakanalen

Nu när vi bygger nytt satsar vi på förvaring för det verkar man aldrig ha nog med. I sovrummet blir det en garderob längs en hel vägg med skjutdörrar kanske i stil med detta eller med allmogedörrar.

Foto: Bygg hemma


Här är lite härliga sovrumsbilder att bli inspirerad av:
<><><><><>
Foto: Lexington
Foto: Lexington

Hur underbart är det inte att krypa ner i en renbäddad säng, gör ju inget om de är supersnygga också, ska nog passa på att unna oss lite nya sängkläder vad det lider. Kanske inte just från Lexington för de kostar väl en förmögenhet! :)

Foto: Helena Hallgren

In till sovrummet drömmer jag om att sätta in en pardörr, men det är svårt att hitta en som passar eftersom det blir två smala dörrar. Svärfar känner dock en jätteduktig snickare som bland annat ska hjälpa oss med vår spiraltrappa, vi får se vad han kan åstakomma...håller tummarna!
Något sådant här skulle vara perfekt:


Bild lånad från blocket      Foto: Vintagehouse blogg

Foto: Gård och torp

Mer inspiration till badrum och hall återkommer jag med.

Kram Caroline


måndag 23 januari 2012

Lycklig, lycklig...

Tjoohooo!

Idag kan ni tänka att vi är lyckliga, ute yr det fullt av snöflingor som bildar ett vackert täcke över världen...äntligen!

Det började snöa redan igår eftermiddag så ute på gården står det en stolt liten snögubbe med kepsen på sne á la Millah. 

Det är svårt att fånga snö som faller på bild



På förmiddagen var Leoh ute på pulkatur för allra första gången, det tyckte han var roligt, men lite kallt om kinderna.

Strax kommer Noah från skolan då ska vi bege oss till pulkabacken (om det inte snöar för mycket får då blir det svårt med Leoh i vagnen) för ett par åk, jag tror vi stoppar ner varm nyponsoppa och bullar i fikakorgen :)

Vad gör NI där ute bloggisar denna vinterdag?

Snöiga kramar Caroline

lördag 21 januari 2012

Hemmamys!

Idag har vi bara varit hemma och tagit det lugnt, förutom en liten avstickare till lilla pappsen på tårta eftersom han fyller år idag. :)
Ibland behöver man bara få vara och inte göra någonting, ingen lek med kompisar, inget umgänge med vänner, inget tvättande, städande eller handlande, inget jobbande, bara gå och skrota och chilla i största allmänhet...skönt för i morgon drar det igång igen; barnkalas, en sväng till Bauhaus och Ikea, loppis, byggnation och fika med vänner ;)

Finaste skylten är köpt i Butik Drömhem, vår lokala inredningsbutik som jag bara älskar att besöka.

Nu lite soffmys med barnen en stund till innan det är sovdags för dem.

Ha en skön lördagskväll!

fredag 20 januari 2012

Bygget går framåt...

Tänkte jag skulle uppdatera er på hur det går med vår tillbyggnad...

6/12 bygget är klätt i vindpapp.
19/12 Farfar har klätt bygget med brädor och den 21/12 fått för sig att även måla det och göra det "julfint" när det ändå var plusgrader.

3/1 2012 Golvet är isolerat och golvspånet på plats. Inneväggarna börjar ta form och elen dras.

7/1 Badrummet tar form


7/1 Blivande sovrum

12/1 Badrummet är färdiggipsat, nu väntar golvgips, flytspackel, värmeslingor och tätskikt innan det är dags för klinker och kakel.

 
Så här blev det när det blev målat. Vi väntar på att fönstren ska komma. 

 15/1 Väggarna i utbygget görs i ordning, fönstret mellan det gamla huset och det nya slås igen. Till våren ska fönstret flyttas till en annan vägg.

Så här är det tänkt sett från blivande trapphuset...



Sett från öppningen in i huset  om man tittar åt höger...


Blir så bra och fort går det, men det är så klart mycket som återstår.

Ikväll struntar vi i byggandet och tar med oss barnen till badhuset för lite fredagsmys!

Ha en skön helg!








torsdag 19 januari 2012

Hjärtegrynet 6 månader...

Så ännu en milstolpe nådd...idag blir vårt hjärtegryn och minsta älskling 6 månader! Tänk att för ett halvår sen låg vi på BB...

Du älskade unge, du växer så fort! När jag ser in i dina mörka ögon och snosar på din varma kind vill jag hålla dig i mina armar för all framtid. Du fyller mitt hjärta med varm, öm, oändlig kärlek...jag kommer alltid finnas vid din sida! 

Detta var vi naturligtvis tvungna att fira med tårta, som visade sig vara olycksbådad!



Jag brukar alltid göra barnen en motivtårta när de fyller år så idag tänkte jag att Leoh skulle få sin första även att han inte fyller 1 år, men ingenting blev riktigt som jag tänkt mig...
Motivet jag valde var en uggla och när den var färdig och jag skulle skriva Leohs namn i choklad och sätta på tårtan sprutade det och kladdade ner ugglan...tårtlocket gick sönder när jag skulle lägga det på tårtan... när jag skulle lyfta upp ugglan och montera den på tårtan hade den fastnat på tallriken så den gick sönder...när jag väl fått loss ugglan och lagt den på tårtan och reparerat den så att den såg hyfsad ut kom Noah med Leoh som grabbade tag i tårtan och marsipanen och det blev ett stort hål, fram med ny marsipan för att lappa över...när jag precis är färdig med tårtan kommer barnens farfar med... SEMLOR!

 Ingen perfekt tårtbakardag precis!

Som tur var, var den jättegod; gjord på ljus tårtbotten, fylld med choklad- och hallonmousse med färska hallon i varje lager.

Vi fick ringa in mina föräldrar också för att hjälpa oss att äta upp lite av godsakerna :)

Leoh fick faktiskt provsmaka sin lite tilltufsade tårta och smackade välbelåtet!

Nu sussar han sött vår lille prins, förhoppningvis några timmar till så hans rätt trötta mamma får vila sig hon också...imorgon är en annan dag...


onsdag 18 januari 2012

Milstolpe!

God afton, tänkte besöka er en snabbis och berätta om denna stora, viktiga dag som kommer att skrivas in i historieböckerna, i alla fall i Millahs, innan det är sovdags.


Idag har vår lilla, stora tjej knäckt läskoden knappt 5,5 år gammal. Detta är stort för den mamma och lärare jag är. Tro nu inte att jag har suttit och tragglat med henne dag in och dag ut i flera timmar för det har jag aldrig gjort, däremot har hon länge varit väldigt intresserad av bokstäver och har länge kunnat vad alla heter. Sen har hon ju en storebror som inspirerar.
Blev väldigt paff när hon en dag för nästan två månader sedan satt och skrev Rapunsel, av alla ord i världen genom att ljuda, så jag har förstått att det varit på G.

Idag fick hon i alla fall ett spel jag köpte på rean i går som innehöll bokstavskort. Vi satt och läste reglerna och tittade på de olika korten och sen kom det sig att jag la ut ett kort ord som SE och hon läste det, sen kunde vi inte sluta. Millah var själv helt paff och skrattade glatt och bad om fler och fler ord att läsa. En helt magisk stund...min lilla, stora tjej...hon kan LÄSA! :)

Idag har jag ätit årets första semla, det var ljuvligt!


Kram och god natt!

söndag 15 januari 2012

Kvällsutflykt...

I går kväll åkte vi till Oskarshamn och deras isbana. Barnen var eld och lågor över den sena utflykten. Vi snörade på dem skridskorna och sen bar det iväg på osäkra bambiben. Det tog dock bara en liten stund innan de kom in i åkandet trots att det är ett år sen de åkte sist. En och annan vurpa blev såklart i alla fall.


Önskar jag haft med mig mina skridskor för det var fruktansvärt kallt att stå bredvid, tur vi hade med oss varm choklad att värma oss med.

Kvällen avslutades hos goda vänner som hade maten färdig när vi kom från isen, lyxigt värre :)

Idag fortsätter byggandet, måste visa lite bilder snart. Jag är i full färd med att titta på bilder på olika badrum. Det är inte lätt att välja!

Fortsätt njuta av helgen...

fredag 13 januari 2012

Fynd!

Att fynda är det bästa och roligaste som finns :)
Igår var jag i stan (Kalmar) för at titta på massiva trägolvgolv till utbygget. På hemvägen hoppade jag in på hemtex, de har så mycket fint och så är det ju rea nu! Där i en korg låg de finaste påslakan till vrakpriset 99 kr/st och örgott för 29 kr/st. Tänker att de blir fin, fina i det nya sovrummet till nästa jul. Har man lite framförhållning kan man verkligen göra goa fynd :) 



Mönstret ser ut som om de var sydda med korsstygn och går i mörkrött.

Har ni gjort några fina fynd på rean i år?

För övrigt har vi en underbar dag med sol och kylig luft. Jag passar på att städa av lite medan lilleman sover sitt 3 timmarspass. Jag fattar inte vart allt damm kommer ifrån, tycker jag städade nyss! Ska bli skönt när vi får lite mer utrymme. Jag vet i huvudet hur "jag" vill inreda utbygget, sen gäller det att hitta vart man kan köpa det, försöker hitta lite inspiration på nätet. :))

Ha en underbart skön helg alla!

Kram Caroline

tisdag 10 januari 2012

Äntligen! :)

Idag när vi vaknade var världen vit och vacker. Det kanske inte ser så mycket ut, men med två cm snö kan man ha mycket roligt.

Idag var det skola och förskola igen, rätt skönt att komma in i rutiner igen även att jag inte gillar de tidiga mornarna så värst mycket.

Leohs första snö (inte så värst intresserad) Ligger den kvar imorgon får det nog bli en pulkatur.

Medan barnen var iväg tog jag en fotopromenad längs havet...

  
 
...och en sväng med mammas kisse, vilket inte var så uppskattat. Jag tror det är hans första snö också, han gick mest och pep och skakade på tassarna.

Innan jag gick in för att dricka te och läsa lite var jag tvungen att känna på snön och göra en snölykta.

Millah och Noah har haft jättekul ute med våra två cm snö idag; åkt stjärtlapp, haft snöbollskrig, försökt göra en snögubbe och gjort snöänglar...tänk vad lite som behövs :))

Vita, snöiga, lyckliga kramar från mig!

måndag 9 januari 2012

Sista stjärnan bortplockad

Idag har vi haft minusgrader hela dagen, världen utanför fönstret har varit vackert frostig.
Denna dag har varit vikt åt att städa bort de sista stjärnorna och julgardinerna. I sovrummet har jag bäddat rent med de fina pålakanen från Hemtex som vi fick i julklapp.

Leoh har sin spjälsäng bredvid vår i väntan på ett eget rum uppe, hans fina vimplar jag sydde till honom när han låg i magen har hamnat över vår säng så länge. Det blev väldigt vilsamt och harmoniskt med blått i sovrummet, skönt.

Nu ska jag baka våfflor och fira farfars namnsdag

Kramar

söndag 8 januari 2012

Bäbisgos!


Nu i kväll har vi varit och gosat bäbis.
Barnens kusin har fått en liten flicka som vi var tvungna att åka och hälsa välkommen till familjen med paket.
Såå liten hon var och så stor Leoh blev, fast han är vår lilla bäbis! Man glömmer snabbt hur små de är i början, men ack så goa. En riktig liten sötis! :)
Många fler besök lär det bli!

Annars har dagen gått åt till att bygga. Innerväggarna är uppreglade, elen dragen och taken till hälften färdiggipsade. Det går med andra ord framåt. Ser med glädje fram emot inredningsbiten :)) 

Nu ska vi frossa i lite hemmagjord glass.

Ha en fortsatt skön söndag!

fredag 6 januari 2012

Julgransraskning

I kväll har vi dansat och raskat ut granen, lite tidigt för att vara mig, men den barrade något kopiöst så det var på tiden...

...inte barnen emot eftersom deras snälla mamma som brukligt hängt upp sötsaker i granen :))




Först tog vi oss några vändor runt granen till klassiska sånger som Vi äro musikanter, Små grodorna, Räven raskar över isen mfl för att avsluta det hela något anfådda med en långdans ut i köket och tillbaks. Som tur var kom barnens farfar precis till långdansen och kunde vara med och göra svansen liite längre :)

Innan granen åkte ut raskade vi den ivrigt med miljontals barr runt fötterna.

Vad har ni gjort på denna röda fredag?

Kram Caroline