torsdag 14 juni 2012

Varm smörgåstårta.

Här kommer receptet på den varma smörgåstårtan som jag bjöd
mammor och barn på här hemma igår.

5-6 personer (beroende på hur stora bitar man tar såklart)

Detta behövs:
hönökaka (4 halvor)
3 paket bacon
2 stora burkar med champinjoner
1 stor purjolök
2 burkar med creme fraiche (fetvarianten)
2 stora tomater
1 röd paprika
salt och vitpeppar
ost, riven eller skivad

Klipp baconet i 2 cm:s bitar och fräs det en stund först innan du lägger i den
strimlade purjon och champinjonerna i stekpannan.
Salta och peppra.
Lägg över baconblandningen i en stor skål och låt svalna en stund innan du
 blandar i creme fraichen.
Lägg ut 2 av hönökakorna så att de bildar en cirkel på en plåt med bakplåtspapper.
Lägg på hälften av bacon- och creme fraicheblandningen på brödet.
Lägg ut skivade tomater och strimlad paprika.
Lägg på resterande bröd uppepå.
Lägg på det sista av fyllningen, tomater och paprika.
Toppa smörgåstårtan med ost.

In med härligheten i ugnen på 200 grader i 10-15 minuter
 eller tills osten har smält.
Fyllningen är ju ljummen sen innan så tårtan ska bara värmas upp, inte bakas.

Serveras med en härlig sallad.

 
Ps. Tårtan kan ju varieras med andra fyllningar, varför inte med
bacon, fetaost och soltorkade tomater ihop med tomat- och basilika
 creme fraichen eller chili creme fraiche.

Tjejerna åt som hästar här igår, den är såå god...prova!

Lycka till!

Kram Caroline*

I morgon tar vi sommarloooov! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar