onsdag 5 oktober 2011

Skördefest...

I helgen som gått var den årliga skördefesten på Öland och vi tog som brukligt en tur. Vädret var ju toppen, rena sommarvärmen och vindstilla.
Bjuder härmed på en liten bildkavalkad

 Först åkte vi söderut för att leta efter en majslabyrint som jag hört talas om i Ventlinge. Vi körde dock för långt och bestämde oss för att fortsätta en bit till och besöka Ölands södra udde och fyren långe Jan. Magnus och barnen var uppe medan Leoh och jag tyvärr fick gå till bilen och fylla på med lite mat. Barnen var i extas när de kom tillbaka, 197 trappsteg mamma! Vi såg också kungsörnar högt uppe på himlen, det var fullt med människor med jättekikare där denna soliga och nästan helt vidstilla dagen.

Vi vände tillbaka mot Ventlinge och besökte en gårdsbutik där vi köpte lite rödbetor, morötter och lök till väldigt billigt pris. Det är ju så mysigt att se olika sorters grönsaker och få gå och plocka till sig vad man vill ha.

 På samma ställe fanns också majslabyrinten med många roliga skulpturer. På kvällen var dessa tydligen upplysta vilket verkar jättehäftigt. Barnen tyckte det var jätteroligt med alla olika gångar hit och dit, ett tag var jag var lite orolig att vi inte skulle hitta ut :)

 Här sitter panelhönorna                                                                              

                                                                                                                                           Darwin                                                                                           
                                     En fyllekaja


Vi åt självklart nykokta kroppkakor med lingon och grädde, mums! Som brukligt plockade vi oss en fin stor pumpa att ha hemma på trappan.

Sist åkte vi till Borgholm och våra vänner på campingen. Vi grillade och gick ner till hamnen för att titta på ett hej dundrande vackert fyrverkeri. Vi tog en sväng på storgatan som myllrade av folk, och vi åt varsin glass fast att det var lite kyligt i den sena kvällen. Sen var det bara att packa in oss i bilen och färdas hemåt. Barnen somnade på studs glada och nöjda över dagen :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar