onsdag 18 januari 2012

Milstolpe!

God afton, tänkte besöka er en snabbis och berätta om denna stora, viktiga dag som kommer att skrivas in i historieböckerna, i alla fall i Millahs, innan det är sovdags.


Idag har vår lilla, stora tjej knäckt läskoden knappt 5,5 år gammal. Detta är stort för den mamma och lärare jag är. Tro nu inte att jag har suttit och tragglat med henne dag in och dag ut i flera timmar för det har jag aldrig gjort, däremot har hon länge varit väldigt intresserad av bokstäver och har länge kunnat vad alla heter. Sen har hon ju en storebror som inspirerar.
Blev väldigt paff när hon en dag för nästan två månader sedan satt och skrev Rapunsel, av alla ord i världen genom att ljuda, så jag har förstått att det varit på G.

Idag fick hon i alla fall ett spel jag köpte på rean i går som innehöll bokstavskort. Vi satt och läste reglerna och tittade på de olika korten och sen kom det sig att jag la ut ett kort ord som SE och hon läste det, sen kunde vi inte sluta. Millah var själv helt paff och skrattade glatt och bad om fler och fler ord att läsa. En helt magisk stund...min lilla, stora tjej...hon kan LÄSA! :)

Idag har jag ätit årets första semla, det var ljuvligt!


Kram och god natt!

1 kommentar:

  1. Men vilken fantastisk stund, ohh så häftigt att knäcka koden. Dröjer inte länge innan hon kan sitta och läsa små böcker för Leoh :) Grattis också till lillkillen 6 månader!!!
    Kram

    SvaraRadera