söndag 11 november 2012

Man tager vad man haver-succé...

 
Efter en hel dag i Kalmar i lördags med de stora barnen kom
kvällsmaten lite i skymmundan minst sagt (alltså inget planerat).
 
För att det inte skulle bli pizza var det bara att söka igenom frys, kylskåp
och skafferi och plocka fram lite av varje.
Resultatet blev en riktig succé och bestod av:
 
1 fläskfilé
1 bit purjolök
1 paket bacon
1 påse trattkantareller
1 ask kantarellost
½ ask vitlöksost
½ svampbuljongtärning
1 matlagningsgrädde
mjölk
salt och vitpeppar
sparris
 
Stek fläskfilébitarna.
Bryn den strimlade purjon tillsammans med baconbitar och svamp.
Blanda köttet och det brynda i stekpannan, häll över matlagningsgrädden.
Lägg i ostarna och låt smälta, i med buljongtärningen.
salta och peppra
Låt puttra i ca 15 min.
Späd med mjölk vid behov.
 
Servera med pasta eller ris, lite bröd och en
god sallad (som vi inte hade denna gång).
Garnera med lättkokt sparris.
 
Du måste bara prova, det blev en riktig lördagsmysmiddag.
 
Idag har vi firat alla pappor i vår omgivning med paket, mat och fika :)
Är fortfarande proppmätt!
:)
 
Hoppas du haft en härlig helg!
 
Kram Caroline*
 
 
 

2 kommentarer:

  1. jisses vilken festmåltid...vårt kylskåp kan inte riktigt stoltsera med godbitarna du hade hemma...mums med kantareller...kommer garanterat att laga detta men först blir det en tur till affären!!!! Ha en fin vecka kram från Maja

    SvaraRadera
  2. Oj det ser mycket gott ut!!! Smaskens!!
    Den tidningen, Underbara Julhem är en extratidning från Drömhem & antar att de släpper en jultidning varje år. Har heller aldrig sett den tidigare men den var bra. Såå mycket fin inspiration till jul =) Jag hittade min på Willys mataffär!
    Kram på Dig!

    SvaraRadera