Vi brukar inte göra så mycket julgodis, bara ett par sorter.
En sorts kola och en variant på Rocky road brukar det bli.
Sen brukar vi köpa brända mandlar och teaterkonfekt i vår lokala
godisfabrik Råsnäs konfektyrer.
I år har vi gjort än så länge gjort två sorter som är easy piecy.
Den första är Cornflakeskola som barnen älskar och vi gör lite
titt som tätt här hemma.
Den andra sorten är ny för i år och receptet på Knäckbräck utan
spill kommer från bloggen: Villa sjöhaga.
Det här godiset är supergott och en ny favorit i familjen.
Även barnen älskar det fast att det är nötter i.
Jag hade sötmandel och hasselnötter hemma så det använde jag.
De blir lite lika daim så tänk om man skulle doppa dem i choklad...mums!
Nu till recepten:
Cornflakeskola
200 g margarin
2 dl socker
2 dl sirap
4 msk kakao
½ tsk salt
1 liter cornflakes
Blanda allt utom cornflaksen i en gryta och koka i tre minuter.
Blanda i cornflaksen och klicka ut i formar, låt stelna.
Villa Sjöhagas Knäckbräck utan spill
2 dl grädde
2 dl sirap
2 dl socker
2 dl rostade cashewnötter
1 dl hasselnötter
1 dl valnötter
2 msk smör
Koka allt utom nötter och smör till 130 grader i ca 25-30
minuter i en tjockbottnad kastrull.
Rör ner nötter och smör.
Häll ut smeten på oljat bakplåtspapper. (Täcker ca halva långpannan)
Låt stelna kallt så är det lättare att knacka dem i bitar.
Förvaras kylskåpskallt.
Lycka till!
Ps. Bara 7 dagar till julafton :))
Såg gott ut de med cornflakes också! Det skall jag testa!! Kul att du gillade knäckbräcken! Stor kram!
SvaraRaderaVad smarrigt. Här har det också bakats idag. Blev fjärde och sista satsen saffransbullar för detta år och sen en ny variant julgodis. Receptet kommer imorgon hos mig
SvaraRaderaKram Teres
Fint det ser ut! Och gott=)
SvaraRadera